fxDreema

• Register
    • Login
    • Search
    • Back to the main page
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Search

Затваряне на поръчки

Questions & Answers
    3
    34
    11438
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • fxDreema
      fxDreema last edited by

Затваря най-губещата и толкова печеливши, колкото да покрият минимума печалба. Просто пусни един тест и ще видиш какво се случва.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        momosh last edited by

Ок, съжалявам, не съм разбрал 😳 Значи действаме напред 🙂

• B
          bgvulk last edited by

Здрарейте 😄

Абе мислех си нещо ама не съм го измислил още....
          Така, реших да пусна малко това чудо да поработи в демо акаунт при два брокера - първия е български теста е пуснат на 25.11.2013 20:00ч., а втория е друг за сравнение и е пуснат на 28.11.2013 10:00ч. Резултатите са до затварянето на пазара в петък. Това което забелязах и понеже нали още се тества, кода не подбира поръчките, а взима всички независимо от валутната двойка. Исках и друго да питам. Кода взима всяка печеливша поръчка без значение бай или сел, нали?

А лот 0.10

http://i.imgur.com/kYxogCQ.png
          http://i.imgur.com/W1V5il0.png

• fxDreema
            fxDreema last edited by

Добавих ви на двамата по един custom блок с полуофициална версия на този блок - има разни входни параметри за по-фино настройване. Макар че не съм 100% сигурен дали всичко работи както трябва, надявам се.

Нещо което май е добре да се направи е печелившите поръчки да се смятат (и затварят) не само по размер на профита, а и по тип. Примерно да се затварят с предимство поръчки от противоположния тип. Или пък от същия тип? Или от типа (Buy или Sell) от който са се натрупали по-големи загуби като цяло, че поръчката с най-голяма загуба може и да не е от типа който в момента върви на загуба, съответно може да се счете за не е толкова спешна.

Екзотики от типа трейлинг стоп не ми се вкарват в този блок. Имаше вметка за частично затваряне на поръчка... не знам, може би. То MetaTrader 4 не е много гъвкав с неговата лот стъпка.

Аз обаче все се опитвам да свия нещата до възможно най-елементарния сценарии, и мисля че тази стратегия може да се сведе до мартингейл. И в двата случая се опитваме да покрием натрупала се загуба - дали ще затворим всичко сега и ще отворим по-голяма поръчка за да избие загубите, или ще отложим затварянето за да борим губещата поръчка сега... може би на практика се случва едно и също. При MetaTrader 4 явно има различни начини да се направи едно и също само защото общата позиция е логически е разделена на отделни поръчки 🙂 Върти ги, сучи ги - всички поръчки се вливат в океана "Equity" или "Баланс" 🙂

• fxDreema
              fxDreema last edited by

И да вметна, че ако някой от вас познава някой ентусиаст дето разбира малко от програмиране и му е интересно да създава нови неща, които едновременно да помагат на него и на другите около него, и също така този някой е коректен, не се прави на лош шеф и дори не харесва шефове, а освен това и все още е незаробен от живота (работа, семейство)... може да го насочи насам 🙂

• M
                momosh last edited by

Брейй този блок става все по-добър и все по-завършен 🙂 Пускам веднага да го тествам. Mожеш ли да разясниш за max losses опциите. Първата следи колко губещи поръчки могат да се покрият, а втората колко от тях да се затворят наведнъж, така ли е? За това че заприличва на мартингел, ми се струва че има разлика между двете системи, но аз съм си предубеден за мартингела - може би защото съм си патил от нея.
                Относно втория ти пост, веднага се сещам за един човек (братовчед ми), който живее в Германия и в момента иска да напуска работа там и да се захваща с програмирането на различни системи, не само форекс. Даже е почнал да се въоръжава технически и психически 🙂 Всъщност ние от известно време коментираме неща свързани с различни системи и програмирането им. Мога да говоря с него дали има желание да помогне.

• M
                  momosh last edited by

Много тестове, много нещо и накрая все минус. Явно системите, които използвам за подаване на сигналите са калпави, защото елиминатора изглежда че е ок. При вас същото ли се получава или има по-добри резултати?

• fxDreema
                    fxDreema last edited by

При мен никога не е било различно 🙂 Мога да настроя нещо да е печелившо за определен период от време, примерно с тоя блок за една година между 2011 и 2012 (така си го бях сложил) като най-добър резултат постигнах от 10000 до над 70000, ама с вероятно по някаква случайност и то с голям drawdown. И ако същото нещо го пусна на друг период от време... кофти работа, някъде умира.

Макар че аз не съм сериозен тестер и не бих сложил голяма тежест на думите ми, но си мисля че такива математически модели дето гонят някаква обикновено проста последователност от действия не могат да са винаги печеливши. Все си имат едно слабо място (последователност от ситуации водещи до фалит), което поради разнообразието на графиката ще се достигне. Което понякога ме води до едни други разсъждения...

Имам един блок за правене на някакви патерни, там в третата колонка от блокове. Та интересното, и нескопосаното при него е, че като си направиш един патерн, особено от 3, 4 или повече барчета, и става доста трудно да се намери съответстващ патерн на графиката. Понякога трябва да минеш на подходящ таймфрейм за да се намери нещо въобще. Ако приемем, че следваме някаква математическа стратегия (дето не се интересува от новини и фундамент) и тя има слабо място - патерн, при който се случва бедствие - то този патерн ще е най-вероятно да се случи в някой таймфрейм и най-невероятно да се случи извън някой таймфрейм. Та извода ми е, че за да се прескочи фаталното развитие на нещата трябва да се играе в мащаб или под М1 или над D1 🙂 Ама под М1 има разни проблеми с тестването, после с брокера... а над D1 нещата се случват толкова бавно, че като цяло печалбите накрая са по-малки (по-малък брой поръчки), а и докато ти висят поръчките може да понатрупат някой минус само от висене. То пък тестера не може да изчислява тия разходи.

• M
                      momosh last edited by

Аз това се чудя, дали проблема е в стратегията или просто пазара е такъв. Все си мисля че ако се подават по-добри сигнали, може и да се получат нещата. Той и тестера сигурно не е дотам точен, но аз и такива резулатати като вашите не можах да изкарам. Поне визуално да ме зарадват 🙂 Също така си мисля че ако в стратегията се добави и някакъв вид стоп, който при някакви екстремни ситуации се задейства, това трябва да ограничи загубата и в крайна сметка сиситемата да изплува отгоре.

За таймфреймовете ми се струва, че и под М1 фаталния патерн може да се появи. Представи си какви движения ще са под М1 рамката. А ако имам стратегия за над дневната, то май няма да ми е нужен експерт, може и ръчно 🙂 Но мисълта ми беше за избягването на резките движения.
                      Ето това е една система, с която мисля че съм се обезопасил (само така си мисля 🙂 ) http://fxdreema.com/shared/yS3uKOBDd , по тази http://forex-strategies-revealed.com/sc ... s-scalping.
                      Има 2 вида стоп, които спират и резки движения и плавни. Три седмици излизаше на демото на плюс, но като я пуснах на тестера - само минуси. Отделно от това преди 2-3 дни спря въобще да подава сигнали, нещо се сбъгяса.
                      Но мисълта ми беше, че ако успеем рано да избягваме от фаталните събития, нещата трябва да се получат, няма къде да ходят 🙂

• B
                        bgvulk last edited by

Здравейте на всички и Честита Нова Година 2014 😄
                        Да сте живи и здрави, другото ще си го купите от магазина.

Така, видях какво си обяснил на momosh за кустом блока "Взима най-губещата и ако събере от печелившите същия резултат плюс минимум желаната печалба - затваря всичките, започвайки от губещата." .
                        Помня някъде беше обяснил, че всички тези поръчки се вкарват в масив, за да се помнят. Добре, какво става ако една от печелившите поръчки излезе на минус - вади я от там и търси от същия тип, която е на плюс да я замести или просто си я държи и чака да достигне зададената печалба. Защото при тестовете на моменти ми се струва, че веднъж взело поръчките не променя нищо в масива, а работи с тях.

Лек ден за сега

• fxDreema
                          fxDreema last edited by

Олеее, аз защо си мислех че даже съм вкарал тоя блок като официален. Малко съм го позабравил явно. Като му гледам кода, всичко му се случва начисто когато се стартира, няма памет в смисъла че нещо се помни между стартиранията на блока. Прави се временен масив колкото да се подредят наличните поръчки, но това се случва бързо. Не че не може да се случи някой тик междувременно, още повече пък после като започнат да се затварят множество поръчки, но поне за бектест такива неща не стават.

Накратко: Чете поръчките, сортира ги, изчислява какво трябва да се затвори и започва да затваря една по една. В случай на реално ЕА процеса на затваряне може да се забави, така е щото всичко около поръчките се случва синхронно (едно след друго).

• B
                            bgvulk last edited by

Здравейте, дано сте изкарали добре почивните дни.
                            Аз цял ден се опитвам да направя следното:
                            Искам да взема най-стария ордер buy + най-стария ордер sell и ако двата са по-полеми от 0 да ги затворя. Успявам да ги взема с розовите блокчета обаче не мога да ги накарам да го сметнат това и да ги затворят. Мога ли да получа малко помощ за това, защото ми се изчерпа всяка идея и явно не мога да се справя сам. Много благодаря предварително.

• fxDreema
                              fxDreema last edited by

Какво искаш да сметнеш?

Аз бих предложил да ползваш този допълнителния панел отстрани, дето е завъртяното Variables. Лесно се прави променлива, после лесно се ползват атрибутите на поръчките, примерно OrderProfit() ти дава профита. Ето тук ги има и другите http://docs.mql4.com/trading

• B
                                bgvulk last edited by

Много благодаря за отговора, но да си призная нищо не разбирам от програмиране и не съм наясно как да ползвам тези команди. Може би по-добре беше да обясня какво искам да направя и да ми подхвърлиш някаква идея как да го направя по друг начин.... Например имам сигнал за покупка и купувам 0,01 лота, обаче цената тръгва надолу и тогава като стигне 20 пипса слагам още 2 ордера по 0,02 единия покупка, а другия продажба..... ако цената тръгне в моята посока нагоре общо ордерите са 0,03 покупка и 0,02 продажба, което в един момент ще е на + и ще се затворят всички ордери. Ако пък продължи в същата посока тогава след още 20 пипса искам да се затворят покупката от 0,01 лота и продажбата от 0,02 лота, така ще остане само една покупка от 0,02 лота. Когато това стане да се отворят две нови поръчки покупка и продажба с 0,04 лота и т.н.
                                Беше ми писал едно блокче за Trades Eliminator и опитах с него, но той взима ордера с най голяма загуба, а аз се оппитвам да взема най-стария.

• fxDreema
                                  fxDreema last edited by

Май и ти търсиш под вола теле 🙂 Дали не усложняваш нещата излишно, понеже:

• На ниво 0 имаш Buy = 0.1
                                  • На ниво -20 имаш Buy = 0.1 (buy 0.1 + buy 0.2 + sell 0.2)
                                  • На ниво -40 имаш Buy = 0.1 (buy 0.1 + buy 0.2 + sell 0.2 + buy 0.4 + sell 0.4)

Само си добавяш и загуби от спред без никаква причина и трябва да излезеш доста над първата поръчка за да излезе на 0 🙂

Иначе тия функции се използват както са си. Пишеш OrderLots() и на негово място ще се използва стойност, все едно си написал 0.1

• 1
                                  • 2
                                  • 2 / 2
                                  • First post
                                    Last post

Online Users

E
                                  K
                                  J
                                  J
                                  G