fxDreema

• Register
    • Login
    • Search
    • Back to the main page
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Search

Помощ за МА пресичане

Questions & Answers
    2
    269
    145782
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • fxDreema
      fxDreema last edited by

Остави спред филтъра, нали става въпрос за блоковете за време, а те се тестват като им закачиш един "Draw arrow" и гледаш дали в тоя период има начертани купища стрелкички. Надолу нещата вече зависят от налични поръчки, и поне аз не съм ги разглеждал обстойно... щото ставаше въпрос за времената.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        momosh last edited by

Здрасти,
        одавна не бях влизал във форума и гледам че нашата дискусия е доста посещавана 🙂 Чудя се колко от хората са я разбрали 😄
        Сега на въпроса, може ли в един експерт първо да посоча конкретна валутна двойка да се търгува и второ мога ли едновременно две да посоча. Например да се включва евро/долар продава и паунд/долар купува? Ако може, с кой блок може че в buy now i sell now не може да се посочи?

• fxDreema
          fxDreema last edited by

Обмислям го да може, сега не може директно в блока. Но можеш да сложиш Set "Current Market" for next blocks отгоре, и той ще се повтори толкова пъти, колкото двойки са написани... абе ще го разбереш. Само че няма да работи на бектест, МТ4 може да бектества само една двойка.

• M
            momosh last edited by

Това ли имаш предвид:
            http://fxdreema.com/shared/ierz64w1c

И за капак искам, когато разликата между двете насрещни поръчки стане на плюс едиколо си да ги затвори и двете. Това с check current unrealized profit ще стане ли? И после close each trade

• fxDreema
              fxDreema last edited by

Подобно, ама така ако е с една валутна двойка му се губи смисъла - същото е да напишеш EURUSD в Sell now и GBPUSD в Buy now. Реших че искаш да купиш/продадеш едновременно на няколко двойки, примерно да използваш Buy now няколко пъти пъти, така да се каже. Но ако не е такава идеята, праскай по една конкретна валутна двойка директно в Buy now и Sell now.

За другия въпрос... ако не се бъркам и аз, така трябва да стане, ако е изпълнено условието и в двата блока да работиш със същите поръчки.

• M
                momosh last edited by

Почти стана това, което искам да направя 🙂
                http://fxdreema.com/shared/DtwkbOSAc
                Само не ми е ясно в check current unrealized profit блока, тази опция, която съм му задал за pips as sum of all profits/losses... мери разликата между текущите отворени поръчки (на мен това ми е целта) или на затворените?

• fxDreema
                  fxDreema last edited by

Значи затворените се водят "history trades", те са вече в историята, сигурно са много на брой, и не знам кой би се интересувал от тях вече. Нереализирания профит затуй е нереализиран, защото поръчките от които се пресмята още не са затворени - това е временния текущ профит, който при затваряне на тия поръчки ще стане... реализиран.

• M
                    momosh last edited by

Хаха, ми да, логично 😄 Ама по някой път изтъпявам жестоко 😄

• M
                      momosh last edited by

Здравей,
                      чудя се от известно време върху нещо и се надявам да можеш да ми помогнеш. Има ли начин с някакво условие да се следи разликата между затворените поръчки и текущите поръчки, като когато тази разлика стане + едиколко си да се затворят всички поръчки. Това ако може да е на цикли, тоест когато затвори всички поръчки да започне от начало да следи тази разлика, а не примерно между новите текущи и всички стари затворени, а само с новите затворени. Надявам се да съм бил ясен 🙂

• fxDreema
                        fxDreema last edited by

Предполагам има, само че не успях да разбера разлика в какво се търси. Но ако е примерно в сумарните профити на текущите 5 поръчки и последните 5 поръчки, значи първо се прави един цъкъл за последните 5 затворени поръчки и се сумират техните профити, после се прави същото и за текущите, и накрая двете стойности се сравняват. За това трябват поне две променливи, които да приемат стойността на профитите.

• M
                          momosh last edited by

Да кажем че експерта няма стоп лос, а тейк профита му е 1 пип. Ако затвори 100 поръчки ще съм на +100 пипса, но отворените поръчки в момента са примерно на - 80 и разликата между отворени и затворени е +20. Това е разликата за която говорих и когато да кажем стане +50, да се затвори всичко. После да почне от начало и да следи новите отворени и новите затворени.

• fxDreema
                            fxDreema last edited by

Това не бих ти го препоръчал да го правиш по този начин, не и със затваряне на поръчките през експерта. Не че нещо, ама самото затваряне става супер бавно за толкова много поръчки. Докато успееш да затвориш последната ще са минали минути, буквално, и резултата въобще няма да е очаквания. Но ако всяка поръчка си има TP или SL то те би трябвало да се изпълняват на сървъра един вид синхронно. Не знам точно как е организирана системата по затварянето, ама би трябвало да има по-бърза и по-точна реакция. В тоя ред на мисли ако тръгнеш да правиш такъв експерт (който масово да редактира стоповете), то пък времето за редактиране на стоповете ще е някакъв фактор, че не може и едновременно всички заедно да редактираш. Според мен такъв вид стратегия с толкова много поръчки страда от такива ограничения и си е трън в ....... 🙂 Иначе на бектестера би вървяла, ама на живо... 😕

• M
                              momosh last edited by

Ами аз последния път ги затворих всичките ръчно и наистина ми отне няколко минути и си мислих че експерта ще се справи по-бързо от мен 🙂 Става въпрос за този експерт: http://fxdreema.com/shared/srzb3zL4
                              Бях го оставил за 4 дни денонощно да бачка и успя да затвори към 5000 поръчки, а отворените може би бяха към 100, но от тях доста набъбна марджина. Аз това искам да предотвратя, като ги затвори преди да е станало късно 🙂 Може би 1-2 мин няма да ми навредят толкова, защото лота е 0.01. Де да знам, поне исках да пробвам 🙂

• fxDreema
                                fxDreema last edited by

__Да кажем че експерта няма стоп лос, а тейк профита му е 1 пип. Ако затвори 100 поръчки ще съм на +100 пипса, но отворените поръчки в момента са примерно на - 80 и разликата между отворени и затворени е +20. Това е разликата за която говорих и когато да кажем стане +50, да се затвори всичко. После да почне от начало и да следи новите отворени и новите затворени.[/quote:cr1t593o]

Можеш да пробваш един блок "Check average profit from n trades" - той изчислява средния профит от някакви поръчки в пари или пипсове и го сравнява с някаква стойност. Аз не знам обаче защо ти е да гледаш затворените поръчки, не би ли трябвало да следиш профита (екуититио минус баланса), този профит нали е резултат от предишните поръчки и от сегашните. Но иначе ако трябва да се направи цикъл, ще е такъв за History trades за последните 100 поръчки, и всеки профит ще се сумира в една променлива. Ако се мери в пипсове става малко по-изопачено, тогава в зависимост дали е buy или sell ще се сумират разликите между op и sl - после пък и трябва да се обърне и в пипсове.

Иначе можеш да експериментираш за колко време се затварят 100 поръчки, аз не съм пробвал с толкова честно казано.

• M
                                  momosh last edited by

Ще помисля върху насоките, които ми даде особено за този блок за аверидж профита. А иначе гледам затворените поръчки, защото с този експерт те винаги са положителни,тъй като няма стоп, а сбора от текущите е винаги минус. Ако затворените са ми +100, а текущите на -200, няма смисъл да ги затварям и тука вече експерта да дебне затворените да станат като стойност повече от отворените.

• M
                                    momosh last edited by

Здрасти,
                                    искам да те питам, в no trade is running мога ли да посоча различни маркети в market mode, отделени със запетая както в блока set current market fo next blocks?

• fxDreema
                                      fxDreema last edited by

Не, макар че това е нещо дето планирам да може 🙂

• M
                                        momosh last edited by

Да, ще е много удобно, защото като дадеш no trade is running и отдолу set current market... с 10 различни двойки, само една ще се пуска. А мога ли да огранича с нещо друго да ми преминат зададените двойки веднъж, но всичките?

• fxDreema
                                          fxDreema last edited by

Не се сещам, как, освен с 10 блока... но с известна точност ако сложиш филтъра на "Any market", би трябвало да работи, освен ако някой няма поръчка от 11-ти маркет, която да се бърка. Но поне за бектеста ще е ок, докато се накумя да я направя тая опция да работи с многото маркети.

• fxDreema
                                            fxDreema last edited by

Накумих се, готово е за проба, би трябвало да работи при кафявите блокове ако не съм изпуснал нещо.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 3 / 14
                                            • First post
                                              Last post

Online Users