fxDreema

• Register
    • Login
    • Search
    • Back to the main page
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Search

Помощ за МА пресичане

Questions & Answers
    2
    269
    145782
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      momosh last edited by

Ок, виж точно какво искам да направя. То е по-скоро за индикатор, но става и с експерт.
      Screenshot_1.png

Експерта проверява примерно за usdcad на М5 каква е свещта и ако е както на снимката меча слага в графата -1 (после ще мисля за стрелкичките 🙂 ). После проверява на М15 и пак слага съответно 1 или -1. LTS е ниската времева рамка = М5+М15+Н1. Резултата ще е между 3 и -3. HTS е високата = Н4+D1+W1, пак от 3 до -3. Последната графа TS е (LTS+HTS)/2, което ми дава общия тренд за съответната двойка и ще предприемам действия според числото, което се получи. Идеята е да направя такъв тренд анализ на всички двойки и да се получи нещо като голяма таблица, която се обновява на всеки тик.
      Сори че в предишните постове не се изразих по-подробно 🙂

......
      Screenshot_1.png

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • fxDreema
        fxDreema last edited by

Това си е направо за индикатор 🙂 Като код едва ли е нещо много сериозно, но пък в блоковете е трудно (по-точно грозно) да се правят такива дребни калкулации. Има блок дето да стартира следващите блокове всеки път с различна валута... де да знам, просто ще е грозно, а и няма да имаш хубава визуализация 🙂

Иначе ето я функцията с която се взима Close на свещ: http://docs.mql4.com/series/iclose Там в списъка има и други подобни.

• M
          momosh last edited by

Да, точната дума е грозно 🙂 Пробвах сам нещо да направя, но ми гръмна главата от връзки 😄
          Ти хубаво си ми дал кода, ама като съм толкова скаран с програмирането, все едно ми е на китайски 😄
          Просто исках да видя дали може нещо хитро да се измисли със самия генератор 🙂

• fxDreema
            fxDreema last edited by

Калкулациите по принцип са резерве за индикаторите, само че този тук генератор няма такава опция да прави индикатори... все още. Няма ли го това нещо направено все пак, нали има купища индикатори под път и над път, и все точно каквото ти трябва го няма 😆

• M
              momosh last edited by

Хаха, често така се получава 🙂 Един пич си прави по този начин тренд анализ, но за 28 двойки и на 6 времеви рамки за всяка ги въвежда ръчно, което му отнема по час и половина всеки ден 😮 Но в темата, която следя нещата се случват бързо, така че нищо чудно скоро някой да направи такъв индикатор 🙂

• fxDreema
                fxDreema last edited by

И къде се случва това нещо? 😏

• M
                  momosh last edited by

Тука е страшна работа 😆
                  http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=446654
                  Пича е направил много як експерт, който ползвам от известно време 🙂

• fxDreema
                    fxDreema last edited by

много страници там 😮 😕

• M
                      momosh last edited by

Ами да, доста станаха. Аз тази тема я следя от лятото минала година и тогава бяха на половина горе долу. Но готиното е че пишат много креативни хора с различни идеи и ти задържат интереса постоянно 🙂

• M
                        momosh last edited by

Здрасти, как си днес 🙂

Можеш ли да ми кажеш как мога да взема дадена цена в точно определено време и експерта да се ръководи от нея.
                        Примерно искам да взема цената, която е била днес в 6 часа при отваряне на часовата свещ. И експерта да следи, дали текущата цена е под нея или над нея. Така цял ден, на другия ден - нова цена в 6 часа. Вчера мислих върху блоковете и не можах да го измъдря 🙂

• fxDreema
                          fxDreema last edited by

Цената лесно може да се вземе оноло 6 часа сутринта - запаметяваш я в някоя променлива и готово. За бектест това си е идеален вариант, иначе в реална ситуация трябва експерта да работи в 6 часа. Но е по-добре да може да се вземе по всяко време, само че това май се оказва малко по-сложно отколкото си мислех, та трябва да помисля повече.

• M
                            momosh last edited by

То за моята цел може и с работещия експерт по това време да стане, но наистина ще е по-добре да може по всяко време да се вземе. Проблема е че и по двата начина не се сещам как да го сглобя 😄 Може би блока трябва да е нещо такова: Check price at time и вътре му задаваш часове и минути.

• fxDreema
                              fxDreema last edited by

Показвах на някой ей това: https://fxdreema.com/shared/efAI5bkbe Гледай 3 блок, там се слага стойност в променливата. Може отгоре да имаш Hours Filter -> Once a day, като часовия филтър е настроен от 6 до... еди си колко часа. Идеята е да се сложи стойност в променливата в първия удобен момент след 6 часа. Ако просто имаш идея и искаш да я пробваш на тестера, давай така, това е най-бързия метод щото няма да ти прави калкулации постоянно по време на теста.

За другия начин трябва да видя нещо в Condition -> Candle. Там сега има опция за Candle ID, но трябва да направя опция за време. С времето обаче е малко по извратено, трябват и калкулации за да се изчисли ID-то на точната свещ спрямо настоящето време.

• M
                                momosh last edited by

Здрасти отново,
                                може ли да направя за блока play sound да си избирам true и false в inputs на експерта? Също така може ли да се направи изскачащо съобщение да излиза при преминаване на някакво условие и пак да го избирам с true и false?
                                Мерси 🙂

• fxDreema
                                  fxDreema last edited by

Едва ли някога ще вкарам нещо такова в тези блокове. Иначе пробвай нещо такова: https://fxdreema.com/shared/Gv2l6BXwd

Онова другото със свещите да ти кажа ме затрудни. Оказа се по-шантаво отколкото си представях верно. Да се намира точната свещ назад по време не е като да се изчисли номера на свещта в зависимост от периода и часовата разлика. Номерата на свещите са винаги 0, 1, 2... ама ако има липсваща свещ, това не се отчита. А има такива редовно през уикендите, и не само. Така че трябва да се проверяват часовете на свещите, за да е сигурно, и ако има отместване да се намери правилната свещ, или поне най-близката правилна. Което отнема и малко ресурс, става по-бавно при тестване. Но мисля че ще го направя.

• M
                                    momosh last edited by

Аз в това не се съмнявам, че ще го измислиш. Както и че сайта заслужава да се нареди сред големите сайтове в областта на форекса. Аз от време на време пускам тук там линк към fxDreema, главно в частни разговори с хора от чужди сайтове. Както се казва - а дано:) Но чакай че се отплеснахме:)

Имам още два въпроса, след като на последния ме посъветва много точно:) Първо мога ли да закръгля някакъв резултат получен от формула да е вместо с 5 цифри след запетаята, да е само с две. Няква хватка пак в adjust полето или..? И второ мога ли резултат от тази формула да се оцвети според числото - ако е положително - зелено, ако е отрицателно - червено?

• fxDreema
                                      fxDreema last edited by

Няма специален блок за закръгляване, макар че понякога си мисля за група от блокове предназначени за работа на такова ниско ниво. Все пак не би било сложно ако знаеш някои основни MQL4 функции, като тази http://docs.mql4.com/convert/normalizedouble

Всички полета навсякъде са такива че можеш да пишеш такива функции и въобще MQL4 код. Само че ако става въпрос да манипулираш лява/дясна стойност директно в блока Condition, не става. И през Adjust не става, защото това поле е само добавка. И докато пиша това ми хрумва, че може да преформатират нещата така че това поле да не е просто добавка, това даже ще си го запиша за евентуално правене.

Та как да стане... ако ползваш променливи, променливите са по-освободени. По принцип се използват след десен бутон - избиране на променливата. Но може директно да я ползваш с нейното име, като при това положение обаче по-добре да не я преименуваш после, че още не съм направил фукнция за автоматично преименуване на променливата из блоковете 🙂

Това с цвета е малко... изцяло зависи от особеностите на HTML. В случая за повечето неща ползвам <input type="text" /> полета, които не поддържат оцветявания. За да се постигне оцветяване се правят други магарии. Даже веднъж бях решил да се пробвам да направя всички полета такива, но не намерих добро решение за изпълнение. Въпреки това все още ми е в сферата на желанията.

• M
                                        momosh last edited by

Ами аз от скоро си ползвам успешно променливите и ги включвам в проектите с десен бутон или с директно вписване, но сега за закръглянето просто не се сещам как да стане с променлива. А за цвета можеш ли да ми покажеш някоя от тези магарии 🙂 Става въпрос за това нещо: https://fxdreema.com/shared/QRhaIobIb Аз използвам текст за да се изпише на графиката, който нали може да се оцвети, но как да стане според резултата от формулата (+/- зелено/червено).

• fxDreema
                                          fxDreema last edited by

Явно си мислим за различни неща.

For each Object -> modify color. Добре ще е да дадеш име на обекта. Другия вариант е с два еднакви Draw Text блока, дето да са различни само по цвят. Ествествено, преди това с цветовете трябва и да провериш дали стойността е положителна/отрицателна.

Закръглянето става така: NormalizeDouble(promenliva, 2)

• M
                                            momosh last edited by

Мерси за отговорите 🙂 За цветовете го направих с два еднакви блока с различни цветове. Проблема е че като се смени стойността от - на + и обратното, предишната стойност си остава на графиката и новата се наслагва. Сигурно трябва да включа и изтриващия блок. А за закръглянето, можеш ли да ми кажеш къде да го вмъкна това Normalize..., защото пробвах по няколко начина, но или ми дава грешка при компилирането или не ги закръгля въобще. Явно не го слагам правилно.
                                            Мерси 🙂

• 1
                                            • 2
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 12 / 14
                                            • First post
                                              Last post