fxDreema

• Register
    • Login
    • Search
    • Back to the main page
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Search

Помощ за МА пресичане

Questions & Answers
    2
    269
    145782
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • fxDreema
      fxDreema last edited by

Това звучи прекалено сложно за един и без друго прекалено сложен блок направен да върши нещо просто (изваждане и сравнение). Що се отнася до графики обаче, индикаторите са измислени за тази цел. Няма ли някакъв такъв индикатор някъде дето да си изчислява нещата и да подава там разни сигнали? 🙂

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • M
        momosh last edited by

Ами след като се запознах по-детайлно с темата, хората там казват, че индикаторите от този тип коригират по някакъв начин стойностите за да се напаснат в една графика. И има разлики в графиките с индикатор и тези, на които чисто са наложени двете графики. А и стратегията ползва едноминутна графика и затова хем трябва да си бърз, хем и да гледаш нон стоп в нея. И затова мисля, че тази стратегия се е "убила" за експерт 🙂 Ама казваш, че сложна работа била, така ли?

• fxDreema
          fxDreema last edited by

Едно е да сравниш две канделки, друго е тръгнеш да напасваш стотици кандели в програмна среда за да търсиш някаква зависимост между тях. Спомням си времето когато мъчих този тип блок дето е наличен в "patterns"... мъчителна работа за нематематик. А и наистина си е най-добре за работа с графиката да се ползват индикатори, само че още не съм направил Indicator Builder. Засега не се наемам за такива логики, не е и като да нямам какво друго да правя 🙂

• M
            momosh last edited by

То с индикатори хубаво, ама нали пак трябва ти да цъкнеш копчето в подходящия момент. А пък с експерчето е хубава (мързелива) работа, особено ако трябва да се блещиш в монитора постоянно 🙂 Но кой знае, може в близко бъдеще fxdreema да се справя и с такива чудесии 🙂

Между другото, ако си пусна двете поръчки ръчно, мога ли с check current unrealized profit да задам някакъв профит и с close да ги затвори? Там Magic Start Number трябваше да бъде 0, нали?

• fxDreema
              fxDreema last edited by

Нали експерта си зарежда индикатора сам. Идеята е, че индикаторите са замислени и оптимизирани да правят изчисления с графиката и да връщат сигнали за търговия. Да се впуска експерта в ролята на индикатор е по-гадно, имам няколко такива блока и отдавна съм им вдигнал мерника. Не си е работа някак да караш експерта да се прави на индикатор, още повече че той дори не изкарва нищо графично от цялата работа и ако прави някакви калкулации те си остават мистерия.

Да, този блок изчислява профита от определена група поръчки. Има там и опция "Manually opened", но иначе да - ръчни поръчки са омагьосани с 0.

• M
                momosh last edited by

Ок, изнамерих индикатор, който показва две криви на една графика. Най-общо работи като му се зададе втората двойка и той я изтипосва на дадена графика заедно с оригиналната двойка. Сега има ли начин това нещо да го вмъкна в експерт и да измеря разликата между двете криви (EURUSD и GBPUSD)? Качил съм го в my indicators и нямам никаква идея какво да го правя 🙂

• fxDreema
                  fxDreema last edited by

Ти винаги можеш да вземеш нещо от съседния маркет и без да го чертаеш като линия. Е, не и на бектест, но иначе може. Само че нали искаш да засечеш раздалечаване, което съвсем не означава да сравниш две точки от две валути. На мен нещата ми изглеждат по-сложни, като да трябва алгоритъм който да напасне двете криви някак - да работи с всичките им точки, да има допуски, разни параметри... 😕

• M
                    momosh last edited by

А не може ли да се проверяват само последните две точки на двете валутни криви и ако са на дадено разстояние да се задейства нещо? Тоест на всеки тик да ги проверява. Защо трябва да им проверява всичките точки по кривата? Не знам, за мен това е малко непозната територия и се опитвам да си обясня.

• fxDreema
                      fxDreema last edited by

Може да проверяваш които искаш точки поотделно. В Condition има Candle -> Candle Close (или който и да е параметър на свещта), и там можеш и да зададеш от коя валутна двойка да търси информация и от коя свещ, и от кой период. Но не виждам какво точно ще откриеш като сравниш две точки дето са примерно 1.3287 и 1.5736... някакви си две безлични стойности. Но може и аз да съм се объркал за това каква ти е идеята. Ако това ти трябва - там е. Само че не би работило на бектест, че МТ4 не може да бектества други двойки различни от настоящата 🙂

• M
                        momosh last edited by

Да прав си...и съвсем правилно си схванал идеята ми. Ще трябва да помисля друг начин да го направя.

• M
                          momosh last edited by

Здрасти,
                          можеш ли да погледнеш това http://fxdreema.com/shared/EMvCRRVpc
                          и да ми кажеш, защо линията я изтипосва върху текущата цена (дори и да е някъде най-горе на графиката)? Идеята ми е да намери най-ниската и най-високата точка за последните 15 часа и да драсне една линийка посредата на графиката.

• fxDreema
                            fxDreema last edited by

На мен ми се вижда Price Mode да е нагласено на "Bid", общо взето както си идва по дифолт в блока 😏

• M
                              momosh last edited by

Май трябва да слагам цайси 😎
                              Мерси 🙂

• M
                                momosh last edited by

Има ли начин в това нещо http://fxdreema.com/shared/ICm2xk6Qd
                                на последната формула за result3 + result4, да окажа да вземе абсолютните стойности на result3 и result4?

• fxDreema
                                  fxDreema last edited by

По някое време трябва да вкарам нещо такова, не че имам идея точно как, но иначе винаги може да се ползва тази функция: http://docs.mql4.com/math/mathabs

• M
                                    momosh last edited by

Само че, не ми е ясно този код къде и как да го сложа - в нов блок ли и как да го съчетая с формулата?
                                    Тука ми постави задача с повишена трудност 🙂

• fxDreema
                                      fxDreema last edited by

По принцип бих препоръчал да се знае малко програмиране, основите 🙂

Може да се сложи в "Custom MQL4 code" като: resultA=MathAbs(resultB)+MathAbs(resultC);
                                      Или с трик да се сложи в някое Adjust поле като: ; resultA=MathAbs(resultB)+MathAbs(resultC)

Забележи, че при втория начин ";" е отпред. Съдържанието на Adjust се намества между една затваряща скоба и едно ";", така че горния код разделя нещата на две независими части. Не знам как да го обясня точно, но става 🙂

• M
                                        momosh last edited by

Ок, почва да ми просветва лекичко 😄
                                        Понеже се опитвам да направя експерта от предишните ни 5-6 коментара и мисля че може да стане и с блоковете, които в момента ги има в генератора. Ето това измъдрих http://fxdreema.com/shared/SlpVRHDLb , но само абсолютната стойност не ми беше ясна. Можеш ли да погледнеш дали това, което си ми казал съм го разбрал правилно и дали така трябва да се сложи. И между ";" и resultA трябва ли да има празно място.
                                        Нещо май в примерите които давам, result-ите във формулите се губят.

п.с. Значи горе малко съм те подвел. Не трябва да взима абсолютните стойности от result 3 и 4, а като се направи изваждането между тях, result 5 да се получи в абсолютна стойност.

• fxDreema
                                          fxDreema last edited by

Да бе, има някакъв проблем с шернатите проекти, ама ще го видя по-късно 🙂
                                          Така изглежда добе, но и винаги можеш да провериш стойността на някоя променлива, примерно с "Indicator tester". А вместо тия Formula можеш да ползваш и Variables.
                                          Няма значение дали има празно място, символа ";" означава край на някакво елементарно парче код и след него веднага започва друго.

• M
                                            momosh last edited by

Извинявай за многобройните постове, но понеже добавих нещо в предишния и не знам дали щеше да го видиш.

" Значи горе малко съм те подвел. Не трябва да взима абсолютните стойности от result 3 и 4, а като се направи изваждането между тях, result 5 да се получи в абсолютна стойност"

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 6 / 14